Make your own free website on Tripod.com
NEWS TOUR DISCOGRAPHY BIOGRAPHY MERCH CONTACT REVIEWS INTERVIEWS GALLERY

INTERVIEWSETERNAL TERROR WEBZINE - September 2005 (Answered by: Hallander)


Eternal Terror skulle egentlig intervjue bandets vokalist, Kvarforth, men grunnet et tight tidsskjema, noen uhell og div. annet, ble det aldri noe av dette intervjuet.Men vi gir oss ikke! Vi prøver igjen, og denne gang med SHININGs bassist Hallander! Kvarforth finnes det rimelig mange intervju av der ute, men Hallander har jeg aldri lest noe om. Vi begynner med et enkelt spørsmål… ET: Tjena Hallander! Hur mår ni?
Hallander - Piss, jäktad så in åt helvete och allmänt irriterad.

ET: Du kan begynne med å fortelle hvordan du møtte Kvarforth og hvordan du ble med i SHINING. Du er forholdsvis ny i bandet?
Hallander - Jag mötte herr Kvarforth första gången för ca 5 år sedan. Då vi repade i samma lokaler och vi samtalade vid enstaka tillfällen. Då, liksom nu så var han väldigt extrem och skrämde nog alla andra som repade där. Sen var det inte mer med det. Några år senare började jag arbeta natt på posten (som alla andra missanpassade idioter). Där återfanns i princip alla ex-medlemmar i SHINING och vi blev goda vänner. Efter att herr Kvarforth ville starta upp SHINING igen, så frågade han Wederbrand om han kände till någon bra basist och jag kom på tal. Så jag fick ett samtal från verderbörande och jag sa att jag var intresserad. Detta var för ca 9 månader sedan. Men på grund av diverse problem från både min och herr Kvarforths sida, så började jag inte spela med SHINING förrän för 3 månader sedan och flyttade därmed från pisshålet och negativitetens Mecka, Stockholm.

ET: Hvilken ideologi ligger bak SHINING?
Hallander - SHINING för mig är negativiteten och självdestruktiviteten personifierad. Om man ser tillbaka på historien i SHINING så är den knappast en dans på rosor. Det är inget skämt. Sjävdestruktiviteten existerar inom SHINING i högsta grad. Du såg vad John Doe gjorde mot sig själv efter spelningen. Blood all over!

ET: Hva mener du en god Black Metal sceneopptreden bør bestå av?
Hallander - Eftersom SHINING INTE är ett black metal band så är det ganska irrelevant för mig att svara på en sådan fråga.

ET: Dere har nylig spilt 2 konserter i Norge. Hvordan gikk det, og hvordan har responsen vært?
Hallander - Personligen så tycker jag att spelningarna i Norge gick bra. Visst, vi hade en del tekniska problem, men det är helheten som räknas. Responsen har varit splittad. De som är ”true” hade väldigt svårt för våra scenuppträdanden. Vi är ju som sagt INTE ett bm band och klär oss därmed inte därefter. Vi skiter blanka fan i vad de tycker. De betyder inte ett skit förr oss ändå. Sen va det en del som sa att det var det absolut bästa det någonsin hade sett live och jag kan inte säga något där heller. Vi kör vår grej och folk får tycka vad de vill. Men nåde er om ni står i vår väg!!!

ET: Jeg har merket noen negative kommentarer angående deres liveshow. Hva har du å si til det?
Hallander - Som jag sa innan så kommer nästintill uteslutande all negativ kritik från ”true black metallers” (suck) och vi skiter i det. SO BE IT!

ET: Bandet har med seg diverse session medlemmer live. Hvem er de, hvilke band spiller de i, og hvordan har det fungert?
Hallander - Den enda sessions medlemen vi hade med oss på Norge spelningarna var Leere (ex-SILENCER). Och med tanke på hur kort tid han hade på sig att repa in alla låtarna med oss tyckte jag han skötte ett utmärkt jobb.

ET: Hvorfor er dere så opptatt av selvskading og selvmord? Hva er det som fascinerer dere med det?
Hallander - Självdestruktivitet är polstjärnan och ledsagaren inom SHINING.

ET: Hvordan oppdaget du Black Metal?
Hallander - Igår.

ET: Hva er essensen av Black Metal for deg?
Hallander - Toys R Us katalogen som damp ned i min brevlåda (igår).

ET: Hvilke tanker har du gjort deg opp om den mer kommersielle delen av Black Metal?
Hallander - Jag bryr mig inte om black metal scenen, men de band som är så kallade ”kommersiella” har förmodligen förtjänat den statusen. De är oftast bra musiker till skillnad från många inom denna scen, som går mer in för image än för att skapa konst.

ET: Hvordan ser fremtiden ut for SHINING?
Hallander - Som det ser ut nu så skall vi turnéra resten av året i Europa. Första halvan av nästa år så blir det turnéer också, men utanför Europa förhoppningsvis. Sen mot sommaren så skall vi in i studion och spela in det femte opuset i SHININGs historia.

ET: Har du städat ditt rum nu? Blev det bra?
Hallander - Jag är fruktansvärt duktig på att städa och är dessutom betydligt snabbare och billigare än Ludmila Enqvist. Intresserade hör av er för offert och prisförslag.

ET: Jeg regner med du, som alle andre, er en stor Baywatch/ MacGyver fan. I en slosskamp mellom Mich Bucannon(David Hasselhoff) og MacGyver; Hvem vinner? No weapons allowed!!
Hallander - Mitch Bucannon är ju en poster-boy och MacGyver kan ju skapa kärnvapen av en kotte så svaret e ganska självklart. MacGyver.

ET: Du kan få avslutte med hva du vil! Har du noen ting på hjertet?
Hallander - Varför finns inga horstråk i Trondheim?

Jeg vil avslutte med at det var en fryd å ha dere på besøk! Dere viste en proff holdning og leverte en meget bra konsert! Vi treffes kanskje igjen!
Copyright © 2005 Shining.